Eli Sander Kristensen

www.elisanderk.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Hjem Privat Sydfrankrig

Sydfrankrig

Når man siger Sydfrankrig tænker mange mennesker automatisk på Provence og den franske riviera - Côte d'Azur. Det er jo også Sydfrankring, men Sydfrankrig betegner den sydlige halvdel af Frankrig og består af 8 regioner. Altså meget mere end Provence.

Her på hjemmesiden vil besøgende hurtigt finde ud af, at der imellem Provence og Spanien ligger en fransk region som hedder Languedoc-Roussillon, at det 2. département man kommer til, når man kører fra nord mod syd, hedder Hérault og at dette département er Sydfrankrig for os. Det er her vores hus er bygget for mere end 100 år siden i den lille by Marseillan. De fleste indslag her på hjemmesiden, som har Frankrig som tema, tager afsæt i dette udgangspunkt og vil derfor være koncentreret om départementerne i Languedoc-Rossillon.

Det er en fantastisk smuk region, som har det hele - charmerende byer, smuk natur blandet med opdyrkede arealer - vinmarker, olivenlunde, plantager med kirsebær- eller mandeltræer mm - bjerge, floder, søer, hav. Hertil en spændende historie, der bærer præg af bl.a. romerne med pavebyen Avignon som et yndet turistmål.

Et forårsbillde med vinmark i forgrunden og Cevennerne i baggrunden.

Vinmarker ved Aniane

Vi er i det norlige Languedoc i nærheden af en mindre fransk by, der hedder Aniane - ca. 50 km vest for Montpellier -  og har netop besøgt og smagt vinen fra Mas de Daumas Gassac.

En oplevelse, der kan anbefales, hvis man er til god vin.

Især er deres top-hvidvin efter min smag helt forrygende og hele turen værd.

 

-


GTranslate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Rent an Apartment

Enjoy South France in the middle of the historic district of Marseillan and near the Mediterranean. Less than five minutes walk from Village Center, Marina and Restaurants.

For details - click here.

Oplevelser i Sydfrankrig